Vanilla666 2012.07.05. 14:59

Eltelt egy hét

A legtöbb szakítással foglalkozó cikkben azt írják, hogy 6 hónap és 2 év közé tehető, míg teljesen ki lehet heverni egy szerelmi csalódást. Ez engem teljesen elkeserített, hiszen olyan nyomorultul éreztem magam az első hétben, hogy úgy éreztem, még egy ilyen hétbe is belehalnék, nem hogy hónapokig, vagy évekig legyek ilyen pocsékul. A másik gyakori megállapítás ebben a témában pedig, hogy az idő minden sebet begyógyít.

Nos, a jó hírem az, hogy ennyire már nem lesz tragikus a hangulatod. Talán néha már el is tudsz mosolyodni. A lényeg, hogy a kiheverés időszaka nem végig arról szól, hogy depressziós vagy és semmihez nincs kedved. Ahhoz kell több idő, míg már nem szorul el a szíved, ha eszedbe jut, míg kialakítasz egy olyan új életformát, amiben már nélküle is teljes embernek érzed magad. Lehet, hogy akkor lennél felhőtlenül boldog, ha újra szerelemben élhetnél egy arra megfelelő emberrel, de jusson eszedbe: talán nem tartod tökéletesnek így az életed, de attól még érezheted jól magad!

Az idő pedig, bármekkora közhely, tényleg segít. A legrosszabbon már túl vagy, ami ezután jön már csak egyre könnyebb és könnyebb lesz. Persze ez nagyban függ attól, hogy alapjáraton mennyire vagy pozitív természetű és hogy belenyugodtál-e a történtekbe. Reménykedni lehet, de nem érdemes. Hidd el, aki veled akar lenni, az nem hagy magadra. Aki el tudott menni, az után pedig nem érdemes sírni. Persze tudom, hogy ezt nem így éli meg az ember, de attól a tény még tény marad. Tehát ne abba kapaszkodva szedd össze magad, hogy hátha visszajön, hanem azért, mert képes vagy nélküle új életet kezdeni. És tudd, a dolgok azért távoznak egy bizonyos idő után az életünkből, mert nem illettek oda. Meg kell gyászolni, aztán átadni a helyüket valami sokkal jobbnak.

A tanácsom: lassan kezdj el újra társaságba járni. Nem kell rögtön bulizni ( az én ilyen kísérletem a második hét elteltével is kudarcba fulladt ), már az is sokat jelent, ha találkozol emberekkel, akikkel jól érzed magad, akikkel a szakításon kívül is tudsz miről társalogni. Valami apró kis programot minden napra iktass be. Ezen kívül ami csodával határos módon megnyugtat, kikapcsol, feltölt, az a sport. A legjobb pedig, ha összekötöd ezeket és elmész csoportos órákra. Itt emberek között is vagy, mozogsz is és még az egészségedért is tettél valamit. Ez lehet aerobik, kangoo, jóga, spinning, bármi, amit szívesen csinálsz. Nekem bevált, próbáld ki te is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szakitasutanazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr484631105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása